Play and Heal

woodlandwiggle1

The Royal London Hospital recently introduced a wonderful play room for children, tapping into the potential of play in healing. The room, designed by Cottrell and Vermeulen architects and designer Morag Myerscough, along with artist Chris O’Shea and Nexus Interactive Arts, is a giant living room for kids to explore. A giant lamp projects colorful characters on the floor, wallpaper is a lovingly-drawn menagerie of animals, and big foam puzzle blocks are scattered throughout the space. Central to the concept and space is a massive television screen in which kids can become part of a story, “Woodland Wiggle,” jumping and moving their way through it as their actions paint, play music, and trigger weather effects on the screen. It’s an incredibly heartwarming escape for hospital-goers.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera